Yksi Hiekka Bookingin toiminnan arvoista on alusta asti ollut vastuullisuus. Haluamme omalta osaltamme olla mukana tukemassa ympäristöystävällisempää matkailua Kalajoen ainutlaatuisissa maisemissa. Oman toimintamme tueksi olemme valinneet ympäristöohjelma Ekokompassin, jonka kanssa olemme yhdessä määritelleet omat tavoitteemme ja toimenpiteemme vastuullisuustoimiimme. Meille on myös myönnetty Visit Finlandin Sustainable Travel Finland-merkki osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.
Hiekka Bookingin ympäristölupaus

Kalajoen Hiekkäsärkät on yksi Suomen matkailukohteiden helmistä, joka on vetänyt matkailijoita puoleensa useiden vuosikymmenten ajan. Kalajoki tunnetaan kuuluisista kuvankauniista, kilometrien mittaisista hiekkarannoistaan. Rannan lisäksi upeiden hiekkakankaiden ja kangasmetsien suojista löytyvät erinomaiset ulkoilu ja retkeilymaastot, ympäri vuoden. Aikaisemmin Kalajoen asukkaiden tärkeimpinä elinkeinoina ovat toimineet kalastus, maalatalous sekä hylkeenpyynti. Nykyään alueen yksi isoimmista elinkeinoaloista on matkailu. Kalajoen Hiekkäsärkillä matkailijoiden on helppo rentoutua luonnonhelmassa, kaikkien mukavuuksien ja palveluiden kuitenkin ollessa lähellä.

Matkailu edistää henkilökohtaista hyvinvointia niin henkisesti kuin fyysisestikin. Valitettavasti matkailu on myös rasittavaa luonnolle.

Me Hiekka Bookingilla haluamme omalta osaltamme tukea kestävää kehitystä ja vastuullista matkailua sekä opastaa niin alueelle saapuvia matkailijoita kuin myös lomahuoneistojen omistajia toimimaan ympäristöystävällisesti ja vastuullisesti. Matkailusta on helppo nauttia täysin siemauksin, samalla kuitenkin alueen ainutlaatuista luontoa kunnioittaen.

Ekokompassi

Ympäristövastuu tarkoittaa meille konkreettisia tekoja omassa toiminnassamme. Olemme sitoutuneet säästämään luonnon resursseja ja lisäämään positiivisia vaikutuksia ympäristöön. Osoituksena siitä meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti.

Lue lisää Ekokompassista klikkaamalla tästä. 

Olemme myös mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland-ohjelmassa, jossa meille on myönnetty STF-merkin käyttöoikeus osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.

Lue lisää Sustainable Travel Finland-ohjelmasta laatumerkkiä klikkaamalla:

Tekemiämme toimenpiteitä

Esimerkkejä, miten kestävyyttä tukevat käytännöt näkyvät yritystoiminnassamme:

 • Käytämme aina ympäristömerkittyjä siivoustuotteita sekä suosimme allergiaystävällisyyttä mahdollisuuksien mukaisesti.
 • Kierrätämme kaiken omasta toiminnastamme syntyvän jätteen sekä ohjeistamme myös asiakkaitamme kierrättämään.
 • Uskomme yhteistyön voimaan ja siksi hyödynnämme aina paikallisia palveluita mahdollisuuksien mukaan. Ohjaamme myös asiakkaamme hyödyntämään paikallisia palveluita.
 • Olemme yhteistyökumppaneina paikallisissa tapahtumissa ja tuemme vuosittain paikallisten lasten- ja nuorten urheiluseuroja erinäisillä sponsorointituilla.
 • Yrityksemme on 100 % kalajokinen, myös omistuspohjaisesti! Työntekijämme ovat pitkään alalla ja Kalajoen alueella työskennelleitä ammattilaisia. Paikallistuntemusta siis löytyy!
 • Teemme yhteistyötä paikallisen ammattikoulun kanssa ja tarjoamme harjoittelumahdollisuuksia halukkaille opiskelijoille. Nuorissa on myös matkailualan tulevaisuus ja haluamme tukea heitä urapolun ensiaskelissa sekä jakaa osaamistamme.
 • Lemmikit ovat myös tervetulleita meille majoittumaan, ilman lisämaksua. Meiltä löytyy myös allergiaystävällisiä huoneistoja.
 • Kierrätämme huoneistoihin jääneet löytötavarat mahdollisimman pitkälle. Esimerkiksi käyttökelpoiset, unohtuneet vaatteet ja tavarat lahjoitamme paikalliselle kirpputorille. Pyyhkeet, lakanat ja vanhat peitot ja tyynyt toimitetaan paikalliselle löytöeläintarhalle ja lemmikkieläinhoitolalle lemmikkien pedeiksi.
Yhteistyökumppanimme

Lähes kaikilla yhteistyökumppaneillamme ympäristö- ja vastuullisuusasiat ovat mukana heidän päivittäisessä toiminnassaan. Suurimmaksi osaksi voikin todeta, että sidosryhmämme ovat sitoutuneet toimimaan omalta osaltaan vastuullisesti ja jokaisella on oma ympäristötyönsä käynnissä.

Tärkeimmät Hiekka Bookingin yhteistyökumppanit ovat siivouspalveluyritys N-Clean Oy sekä Joutsenmerkittyä hotellitekstiilipalvelua tuottava Comforta Oy.

Toimintaamme tarvittavat hankinnat pyrimme tekemään mahdollisuuksien mukaan aina paikallisista liikkeistä. Huoneistoihin täydennettävät siivoustarvikkeet meille toimitetaan 45 kilometrin päästä, Finntensidiltä.

Järjestäessämme asiakkaillemme esimerkiksi ohjelmapalveluita tai ravintolapalveluita, hyödynnämme alueen ammattitaitoisia yrittäjiä tarjotessamme asiakkaillemme sopivimpaa vaihtoehtoa. Visit Kalajoki on destinaationa sitoutunut mukaan yhdessä Kalajoen kaupungin kanssa Sustainable Travel Finland -laatuohjelmaan.

Vinkkejä lomailijoille vastuullisempaan matkailuun
 • Sammuta valot sekä muut laitteet lähdettyäsi huoneistosta sekä välitömästi käytön jälkeen. Irrota sähkölaitteet pistorasiasta, kun et enään tarvitse niitä.
 • Älä valuta vettä turhaan. Käytä vettä maltillisesti.
 • Huonelämpötila on parhaimmillaan 20–22º C. Jos huoneistossa on viilentävä ilmalämpöpumppu, älä aseta lämpötilaa tätä viileämmäksi ja sammuta laite huoneistosta lähtiessäsi.
 • Kesällä pidä huoneiston verhot suljettuna tehostaaksesi ilmanvaihdon vaikutusta. Näin ollen huonelämpötilakaan ei nouse liian korkeaksi.
 • Kesäkauden ulkopuolella pidä huoli, että ovet ja ikkunat ovat suljettuina. Näin lämpö pysyy sisällä.
 • Mikäli huoneistossa on jokin viallinen laite, ilmoita siitä henkilökunnalle. Rikkinäiset laitteet kuluttavat enemmän energiaa.
 • Kierrätä lomallasi syntyvät jätteet huoneistokansiosta löytyvän kierrätysohjeistuksen mukaisesti.
 • Käytä huoneistossa olevia siivousaineita annostusohjeistusten mukaisesti.
 • Pese vain täysiä koneellisia käyttäessäsi astianpesukonetta tai pyykinpesukonetta.
 • Sauno, kun tuulee! Lue lisää kampanjasta: Vaasan Sähkö
 • Suosi paikallista: käytä vieraillessasi alueella paikallisia palveluita, kuten ruokakauppoja, ohjelmapalveluyrittäjiä, tehtaanmyymälöitä ja tee varauksesi yritysten omien verkkokauppojen ja varaamoiden kautta. Näin varmistat, että elinkeino jää aidosti alueelle, eikä valu esimerkiksi ulkomaalaisille varausoperaattoreille välityspalkkioiden muodossa.
 • Hiekkasärkkien alueella välimatkat ovat lyhyitä. Liiku alueella siis mahdollisuuksien mukaan kävellen tai polkupyörällä.
 • Sähköautojen latauspaikkoja löytyy esimerkiksi Hiekkasärkkien ABC:lta, Kohtaamispaikka Loistosta, Tapion Tuvalta ja hotelli Santa’s Resort & Spa Hotel Sanin edustalta.
Marina Resort - Kalajoen Rakennus
Vinkkejä huoneistojen omistajille vastuullisempaan matkailuun
 • Valitse huoneistoosi laadukkaat ja kestävät kalusteet, joita voi tarpeen mukaan korjata.
 • Valitse kodinkoneiksi energiatehokkaita laitteita.
 • Mahdollista huoneistoissa majoittuvien vieraiden jätteiden kierrättäminen hankkimalla kierrätysastiat huoneistoon ja merkitsemällä ne hyvin.
 • Hankkimalla huoneistoon pimennysverhot, saadaan huonelämpötila pidettyä mukavana myös kesähelteillä eikä viilentävää ilmastointia tarvitse pitää jatkuvasti päällä.
 • Käytä paloturvallisia tekstiilejä valitessasi huoneistoosi peitot, tyynyt, matot ja verhot.
 • Tarkista säännöllisin väliajoin huoneiston ikkunoiden ja ovien tiivisteiden kunto, jotta voit estää lämmön karkaamisen.
 • Valitse huoneistoon ympäristöystävällinen sähkösopimus.
 • Jos mahdollista, anna asiakkaille mahdollisuus ladata sähköautoa majoittuessaan.
Käyttöturvallisuustiedotteet

Täältä löydät huoneistoissa käyttämämme siivousaineet ja niiden käyttöturvallisuustiedotteet:

Klikkaa tästä!